A gondolat teremtő ereje

Sokan, sokszor és sokféle módon leírták már a témát, próbálták megfogni a lényeget, de végül minden megközelítés ugyanoda vezetett: A gondolataink, érzéseink és ennek megfelelően a kimondott szavaink sem vesznek a semmibe!
Ezzel foglalkozik a Silva-féle agykontroll, ezt mondják el a Byrne-féle Titok könyvek és sok más modern kori író, guru, terapeuta, életvezetési tanácsadó és tanító. Én egyik sem vagyok, de a tapasztalataim azt mutatják, igazuk van! Ez nem egy új dolog, az ember korán felismerte, hogy így működik körülötte a teremtett világ! Az ősemberek a barlangrajzokon sikeres vadászatokat ábrázoltak, mert hitték, hogy ezzel közelebb jutnak az áhított célhoz. Aztán megjelentek a vallások és imáinkba foglaltuk azokat a vágyainkat, amiket szerettünk volna, hogy teljesüljenek! A legősibb misztérium iskolák mantrákat gyűjtöttek össze, a későbbi egyházak fohászokat jegyeztek le és ismételtették a követőikkel, a híveikkel.
A hívő, az aki hisz valamiben és gyakorolja vallását! A gyakorlás pedig az, amikor újra és újra megteszünk valamit, azért, hogy az jobban menjen nekünk. Ez esetben azt, amit az adott egyház vall!
Tehát van egy egyszerű képlet, amit szinte mindenki ismer, de kevesen értenek és még kevesebben alkalmazzák azt jól a saját életükre:
Vallom+Ismétlem=Létrehozom
A megoldó kulcsa a Valóságnak!
A ‘vall’ szó jelentése: meggyőződéssel hinni, állítani, hirdetni!
Őszinte szívvel kérlek Titeket, Magyar emberek, kezdjétek megérteni a saját nyelveteket, mert ez a VÁLTOZÁS legfontosabb összetevője!

Ne ismételgessetek tovább hazugságokat, mert az addig csak a bajt hozza ránk! Eleget mondogattátok, hogy a cigányok és a zsidók összetartóak, ami igaz is. Rólunk meg azt hallom, hogy széthúzóak vagyunk, ellenségesek egymással, nem segítünk a másikon és sírva vigadunk! A himnuszunkat pocskondiázzák sokan, pedig átsegített eddig rengeteg vészen…
„ISTEN ÁLDD MEG A MAGYART JÓKEDVVEL, BŐSÉGGEL, NYÚJTS FELÉJE VÉDŐ KART, HA KÜZD ELLENSÉGGEL!”
Ha Te is szeretnéd, hogy felemelkedjünk, akkor higgy bennünk és ne káromkodj. Ahogy a szóban is benne van, csak kárt okoz. Szeresd a Testvéredet, a Családodat, a Nemzetedet és Önmagadat is, mert csak úgy tudsz szeretni! Higgy magadban és másokban, még akkor is, ha néha ez nagyon nehéz és HIDD EL, HAMAROSAN JÖN A VÁLTOZÁS IS, AMIRE OLY RÉGÓTA VÁGYSZ!

A hited legyen mindig töretlen, a lelkedet erősítsd meg!
Hegyeket fogunk megmozdítani együtt, mert tudom, hogy velem fogsz tartani! Nem tanfolyamokra hívlak, nem mesterkurzust emlegetek, nem a pénzedet akarom!
Csak annyit szeretnék, hogy higgy magadban, bennünk és abban, hogy átformálhatjuk ezt a világot és kitakaríthatjuk belőle a rosszat, a károsat, a szemetet…

Ide emeltem egy írást, mert szerintem jól összeszedi az alapjait annak, amiről szó van. Nem vagyok híve az ilyen jellegű képzéseknek, de lehet, hogy másoknak segít megtalálni önmagukat, saját hitüket.

A pozitív gondolat ereje, avagy a tudatosság szerepe – Szabó Gábor, reiki terapeuta írása:

„Ha elkezdesz önismerettel vagy bármilyen ezoterikus dologgal foglalkozni, viszonylag hamar találkozni fogsz azzal az állítással, hogy a gondolatnak teremtő ereje van. Ha  picit is belegondolsz, a gondolat, az elme működése az, ami mozgásban tartja a világot, ami egyszerre képes teremteni és rombolniEzért nem mindegy hogyan gondolkodsz, milyen érzelmi állapotban töltöd a napjaid, mert végső soron ez az, ami meghatározza életed minőségét és az elért eredményeket.
A legtöbb ember tudatosság nélkül éli a mindennapjait, így gyakran nem is látja az összefüggéseket gondolatai, érzései és a külvilágtól jövő visszajelzések között. Ha odafigyelünk a külső és belső kommunikációnkra (amit gyakorlatilag kisugárzunk a környezetünk számára), könnyen megláthatjuk azt az összefüggést, hogy jelentős hatással vagyunk életünk eseményeire.
A világon minden rezgésből áll, így amikor gondolsz valamire, különösen, ha azt erős érzelmi töltettel teszed vagy kimondasz egy szót, főleg, ha azt sokszor teszed, teremtesz. Ugyan nem azonnal, de elvetsz egy magot, mely előbb-utóbb megvalósul, függetlenül, hogy az pozitív vagy negatív. A gondolat és az érzelem egy finom rezgés, míg a fizikai anyag ennek egyfajta sűrített, durva formája. Egy szó mint száz: minden rezgésből áll és gondolataiddal, szavaiddal, tetteiddel hatsz önmagadra és környezetedre egyaránt.
Azt is biztosan észrevetted, hogy vannak emberek, akik pozitívan befolyásolják a közérzeted: élvezed a társaságukat, inspirálnak a gondolataik, szinte feltöltődsz a velük töltött idő során. Az ilyen emberekkel együtt végzett munka is kreatív, termékeny és pozitív. Sajnos igaz ennek ellenkezője is. Bizonyos emberekkel nem szívesen találkozol, mert úgy érzed, hogy leszívnak negatív megnyilvánulásaikkal. Ilyen emberek társaságában a munka nehézkes, kimerítő. De azt is megtapasztalhatod, hogy bizonyos helyeknek is van különféle rezgése: míg valahol jó a közérzeted, addig máshol nem szívesen tartózkodsz, noha racionális magyarázat nem mindig van. Ezt csak egyféleképpen lehet megindokolni, ha elfogadod, hogy minden rezgésből áll.
Gondolataid magjainak valósággá válása annál gyorsabb minél magasabb a tudatosságod. Ezért elengedhetetlen, ha spirituális úton jársz, vagy energiával dolgozol, még jobban odafigyelj erre. Az Univerzum ugyanis nem válogat: épp ugyanúgy eléd hozza a pozitív és a negatív gondolataid, kívánságaid eredményét.
Ez egyre nagyobb önismeretet kíván, hogy valóban felismerd milyen gondolatok, érzelmek lapulnak bennedMinél jobban képes vagy a múlt sérüléseiből meggyógyulni, minél inkább képes vagy meggyógyítani kapcsolataid, annál jobban összhangba kerülsz önmagaddal és az Univerzummal. Ez azt jelenti, hogy boldogabb és sikeresebb élet felé kormányozod a sorsod, melyet egyre jobban képes vagy irányítani.”
Forrás: jikidenreiki.hu

Köszönöm ezeket a gondolatokat, és akkor lássuk, mi van még…

Ami igaz, az igaz…
Várható következtetések…

Tehát ezeket a sorokat elolvasva már meg is van a megoldás?
De jó lenne, ha ilyen egyszerűen mennének a dolgok! Azaz még sem…
Képzeljünk el egy olyan világot, ahol minden féleszű pillanatok alatt hozná létre a betegebbnél betegebb gondolatait. Ha létezne még egyáltalán bármi is, akkor biztos, hogy mindenfelé halottak hevernének és terhes nők bolyonganának közöttük, miközben körülöttük rózsaszínű unikornisok és tűzokádó sárkányok köröznének. A maradék ember pedig nyertes lottószelvénnyel a kezében várná a zombiapokalipszist!
Meseország NEM mindenkié!


A szabad akaratnak is vannak bizonyos módon korlátai, mert ha nem lennének, akkor nem lenne szabad, mivel más ránk kényszeríthetné a sajátját. A teremtésnek kell, hogy legyenek szabályai, mert ha nem lennének, akkor bajban lennénk mindannyian. Ne okold a Teremtőt, hogy nem azonnal ad meg mindent számodra!

Hidd el, a Mindenható Forrás jobban tudja, mint te…
Légy hálás, hogy Ő körültekintőbb, mint mi magunk. Ott lesz, amikor és ahogy kell, csak bízz benne!
Segíts magadon, az Isten is megsegít!
Soha ne fesd az ördögöt a falra, és ne kívánd másnak, amit magadnak sem kívánnál, mert az átok visszaszáll!
Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal, mert ez a törvény!”
Mert aki másnak vermet ás, maga esik bele…

De! Jó tett helyébe jót várj, és légy te a változás, amit a világban látni akarsz!
„Lám, jó: jónak lenni. Megemelni a kalapot annak is, aki elesett, annak is, aki kopott és megfáradt, mert mindent, de mindent visszakap az ember, az ütést is meg a simogatást is!”

A szavaknak súlya van!

Nem lenne elég idő ahhoz, hogy felsoroljuk az összes közmondást, szólást, idézetet és bölcsességet, ami visszavezet az eredeti gondolathoz:
A tudatosabb, jobb érzéseink, gondolataink, szavaink, jobb cselekedetekhez, jobb történésekhez vezetnek, amely mindannyiunk számára egy élhetőbb, szebb és sokkal jobbá teremtett világhoz, élethez vezet!

Ne feledd, Rád is számítunk ebben a feladatban, használd a tudatodat tudatosan és képzelj el sok nagyszerű dolgot, takarítsd meg az elmédet és lelkedet a mérgektől, a káros gondolatoktól!
A képzelőerő Veled van!

Baráti üdvözlettel,
NEO