Az Úton…

„Én vagyok az út, az igazság és az élet…”
János evangéliuma 14:6

Ki tudhatja, hogy merre vezet az utunk, mi az igazság és miért élünk?
Egy biztos, itt vagyunk ebben a furcsa, egyre viharosabb időszakban, és amikor a legnagyobb szükségünk lenne egymásra, akkor kerülnek elő a legnagyobb ellentéteink!
Függetlenül attól, hogy miket gondolok a jelenlegi eseményekről, újra és újra beleállva parttalan vitákba, szeretnék egy pár sort beleégetni a mátrixba úgy, hogy közben nem bántok senkit, vagy mindenkit egyszerre bántok!
Bolondok vagyunk mindannyian, mert mind azt hisszük, hogy tudjuk, melyik a helyes út, mi az igazság és mi az élet célja! Ezáltal pedig ragaszkodunk az igazunkhoz, biztos mi tudjuk jól, a másik téved, ezért nekünk kell megmondani, hogy merre tartsunk és hogyan kell élni! Ennek megfelelően állandóvá váltak az összetűzések, mindenből viszályt lehet csinálni!
Emberek ölik egymást bizonyos témák hozzászólásaiban, miközben azt bizonygatják, hogy ők látják jól a dolgokat, ők járnak a helyes úton… pedig állítólag nagyon keskeny az az Ösvény!
Bevallom férfiasan, én nagyon sokszor érzem azt, hogy letértem róla és rohadtul eltévedtem… Na nem azért, mintha úgy gondolnám, hogy a világszemléletem hibás, de a bennem tomboló, kavargó érzések között rengeteg a helytelen és a hamis. Ezek az úgy nevezett démonok! Néha küzdök velük, néha menekülök előlük… de persze gyorsabbak nálam, mindig utolérnek! Nem hagynak haladni az utamon, feltartanak, utálom őket, és ahogy növekszik bennem az utálat, egyre több körülöttem az útállat, körbevesznek, mint az őr-dögök, én meg csak állok az utamon… Olyan mintha hálót szőnének körém, én pedig beleragadok ebbe „pókhálóba”, ami az őr-dögök lakhelye, hiszen ez maga a pók-ól, ahol kiszívják belőlem az életet! Néha szinte hallom, ahogy biztat egy hang: Ne állj meg, menj tovább, menj országomba, MENNYORSZÁGOMBA! Milyen érdekesen változtat meg jelentést, néhány apró jel. Elcsépelt dolgok, de mégis igazak: A gyűlölet, gyűlik és öl. Megmérgezi azt, akiben gyűlik és szélsőséges esetben megöli azt, aki iránt gyűlik… Ez már csak egy ilyen érz-elem!
Aztán ott van a szeretet, a szer etet, bizony-bizony táplálja a lelkeket. Feltölti, egésszé teszi, gyógyítja őket! De ami a legjobb benne, hogy ez is kétirányú. Aki érzi, és aki iránt érzi, azt egyaránt élteti!
De most komolyan, miért érdemes élni? Tárgyakért, pénzért, hatalomért és kényelemért? Annyira egyszerű, szinte nevetséges, ha arra gondolok, hogy hány embernek fordulhat meg a fejében tudatlanul a mindennapokban!
EGYMÁSÉRT ÉRDEMES ÉLNI
De ha ez igaz, akkor nem is olyan nehéz látni, hogy mi
AZ ÉLET ÉRTELME
Talán úgy, mint a testben a sejtek, vagy éppen a sejtekben a molekulák… kapcsolódnak egymáshoz, kapaszkodnak egymásba. Amikor pedig ezek a kapcsolatok felbomlanak, akkor a test elpusztul…
Annyira sajnálom, hogy egyre csak bomlanak fel a társadalom szövetei, mert ha ez így folytatódik, akkor szerintem közel a vég. Mindegy, hogy végül miért öljük meg egymást, azért mert én oltatlan vagyok és te oltott, vagy az oroszok és az ukránok végett, vagy mert szerintem minden élet számít, de szerinted csak a fekete vagy a fehér, vagy hogy én férfiként a nőket szeretem, de te máshogy érzel… a lényegen nem változtat, mindketten halottak leszünk, az pedig nagyon ellentétes az élettel. Talán BÉKÉBEN kellene hagynunk egymást, amíg nem megölelni, hanem megölni akarjuk a másikat! A széttárt karok többé ne a szenvedést jelképezzék, hanem a szeretetet, az elfogadást és a megbocsájtást…

Jó lenne, ha mindenki úgy emlékezne a szeretet hírnökére, ahogy élt, nem pedig a szenvedéseire, a kínjaira vagy éppen a halálára, hiszen ő maga volt az Élet!
Egy olyan kitekeredett világban élünk, ahol mindenki tudja, hogyan halt meg a Szeretet gyermeke, de csak nagyon kevesen ismerik a legfontosabb tanításait, a legkifejezőbb bölcsességeit A SZERETETRŐL!
Magam sem tudtam sokáig róla szinte semmit, csak azt, hogy elárulták, töviskoronával (ha áthallás van a tüskés koronavírusra, az sem véletlen) a fején, kereszttel a hátán hajtották fel a Golgotára (Koponya-hegy), ahol meghalt értünk, de szerintem inkább miattunk és az nem ugyanaz…
Kérek mindenkit, ne essen nekem senki, én így látom, ez csak egy vélemény! Ebből is érezhető, hogy én a Biblia nagy részét nem tartom számomra fontosnak, de próbálom megérteni a lényeget, a lényegét!
Természetesen feltámadt, mivel
A SZERETET SOSEM HAL MEG!
Itt jár most is közöttünk, csak mi maszkot húztunk és fegyvert fogtunk! Már nem ölelkezünk, már egyre kevésbé szeretünk, így lassan, de biztosan lelketlenekké válunk, és olyanok vezetnek minket mindenhol a világban, akiknek talán sosem volt lelke…
Ha eljutottál ideáig az olvasásban, akkor kitartó vagy!
Szeretném ha ezt arra használnád, hogy egy kis Fényt hozol a sötétségbe, és nem a világ végében hiszel, hanem egy szebb világ születésében! Ne készíts hamis képeket, ne fesd az ördögöt a falra! Jó gondolatokat ültess el magadban és másokban is, mert aki szelet vet, vihart arat! Ha pedig hagyod, hogy gazemberek teleszórják a tudatodat mérgező hazugságokkal és rossz hírekkel, akkor nem marad hely az értékes gondolatoknak és jó ötleteknek! Ébredj fel ebből az összetákolt rémálomból, mert aki korán kel, aranyat lel! Akkor viszont ideje lenne felébredni! Azt már írni sem merem, hogy felkelni, vagy feltámadni! Ja de, mertem… 😉
Tehát indulhatunk Ózhoz, a nagy varázslóhoz, hogy segítsen hazatalálni a vihar után! Már csak az eszünket, a szívünket és ezek által a bátorságunkat kell megtalálni önmagunkban!
Ért-elem + Érz-elem = Győz-elem
ott már nincs helye fél-elemnek, mert az egyik a másik nélkül mit sem ér!
Holnaptól ne utálkozz, hanem jóízűen nevess, ne gyűlölj semmit, inkább szeress, de legalább jó szívvel fogadj el, vagy próbálj megérteni mindent és mindenkit!
Ez nem egyenlő azzal, hogy kihasználhatóvá és sebezhetővé válsz, érteni és érezni is kell a körülötted lévő rezgéseket. Nem szabad szélsőségek felé menni, mert az
ÚT AZ ARANYKÖZÉP!
Legyél te is egy A TÁRSTEREMTŐK KÖZÖTT, írjuk újra együtt a világot a gondolatainkkal és érzéseinkkel, LÉGY TE IS A VÁLTOZÁS!
Sokszor lett már mondva / írva, a gondolatnak teremtő ereje van. Nem vesszük komolyan ezt az állítást, pedig néhányan nagyon el vannak foglalva azzal, hogy sokat gondoljunk járványokra, háborúkra és mindenféle világvégére, köztük zombi apokalipszisre, gyilkos robotokra és mesterséges intelligenciára, meg más egyéb szörnyűségekre! Ha ez nem az elhitetés kora, akkor nem tudom, hogy mi lehet az!
HINNI VALAMIBEN, AZ A TEREMTÉS FOLYAMATA ÉS LÉNYEGE
Ezért tömik tele a fejünket mindenféle mocsokkal, mert a gondolatainkhoz társulnak érzéseink, így azok együtt létrehozzák, megvalósítják az elképzelt világot…
JELEN VALÓSÁGUNK AZ ÖSSZTUDAT TERMÉKE
Tudom, röhejesen hangzik, de végigcsinálni akár csak egy napot is a Szeretet türelmében, derűjében, erejében, hidd el, először igazi kihívás, szóval nem lesz egyszerű dolgod! Vagy az lesz!
LEGYEN HITED SZERINT
és ne legyél kishitű, mert
FONTOS VAGY TE IS!
Nem kell megváltanod az egész világot, de a te világodat, csak te változtathatod meg, és minden világ
RÉSZE AZ EGÉSZNEK!
Ha már te egy kicsit jobb vagy, egy kicsit jobb a világ veled együtt. Legyen több tiszta, szép gondolat és érzés a térben, mert ez a mi
KÖZÖS TERÜNK, TERVÜNK, TERMÜNK!
Minden gondolatod és érzésed egy kilőtt nyíl, ne lövöldözz összevissza,
CÉLRA TARTS ÉS ENGEDD EL

„És láttam a megnyílt eget: íme egy fehér ló, és aki rajta ül, annak neve
HŰ ÉS IGAZ,
mert igazságosan ítél és harcol…”
Jelenések könyve 19:11-13

KÖVESD A FEHÉR LOVAT…

Sok sikert kívánok Neked!

Neomen Est Omen